Een authentieke ambachtelijke zalmkwekerij

Onder leiding van een werkplaatsmanager met 30 jaar ervaring, blijft ons team van een tiental mensen een unieke expertise in stand houden die de authenticiteit van onze producten garandeert. Het zouten gebeurt altijd droog en handmatig. Het roken is traditioneel. Het snijden en in hartjes snijden gebeurt met de hand. Wat deze passie voor het ambacht zo bijzonder maakt? Gerookte zalm van zeldzame kwaliteit die fijnproevers zal bekoren.

De geheimen van het maken van onze gerookte zalm

  • Selectie van grondstof

    Om de beste vis te verkrijgen, selecteren we landen waarvan de wateren bekend staan ​​om hun zuiverheid: Noorwegen en Schotland. We werken ook met wilde zalm, gevangen in de Stille Oceaan bij Alaska.


    De zalm wordt meerdere keren per week gefileerd aangeleverd om absolute versheid te garanderen.

  • Zouten

    Dezelfde dag dat ze aankomen, worden de filets handmatig bedekt met een laag droog zout. Vervolgens laten ze rusten zodat het zout goed in de filet kan trekken. De rusttijd varieert van een uur tot een halve dag, afhankelijk van het gewicht van de filets. Vervolgens worden de filets goed afgespoeld om alleen de juiste hoeveelheid zout te behouden en een nacht in de koelkast gelegd om goed te drogen.

  • Roken

    De volgende dag worden de filets gerookt boven beukenhoutsnippers in een traditionele, maar professionele rokerij met alle benodigde controlemogelijkheden voor een perfecte kwaliteit.

    Het roken gebeurt koud, op maximaal 22-23 graden, want boven die temperatuur begint de filet te garen. De rook dringt zachtjes door de filet en verwijdert het water, wat resulteert in een stevige, smeltende en delicaat geurende zalm.

  • Het snijden

    DFM biedt twee soorten snijwerk aan:

    Het hart. Dit wordt gesneden uit het smakelijkste en stevigste deel van de kern van de filet. Ideaal voor sashimi, tartaar, pasta, salade of kleine stukjes om als aperitief te knabbelen.

    De plakjes. Onze ambachtslieden oefenen het snijden Traditioneel handgesneden met respect voor de structuur van het vlees. Hoe dunner en langer de plak, hoe mooier hij op het bord zal liggen en vooral hoe meer hij zal smelten in de mond.

  • De verpakking

    Dankzij vacuümverpakkingen is de versheid van onze producten tot wel 21 dagen gegarandeerd, op voorwaarde dat de koelketen nooit wordt verbroken.

Vendsyssel Huisgerookte Zalm

Bestel uw producten op onze website en kom ze ophalen bij een van onze partners.